Baner

DECA DECI - POZIVAMO VAS DA DOĐETE, ODABERETE I KUPITE

KREATOPOLIS, udruženje za edukaciju dece i odraslih u oblasti umetnosti, organizuje humanitarnu prodajnu izložbu radova dece uzrasta od tri do osam godina. Radovi su nastali na radionicama koje vodi akademska slikarka Jana Rastegorac - Vukomanović. Sav prihod od prodaje slika je namenjen udruženju Uvek sa decom koje pomaže deci oboleloj od raka, kao i njihovim roditeljima, tokom i nakon lečenja.

Radovi će biti izloženi u galeriji HIPNOPOLIS u ulici Milana Rakića 23. Prodajna izložba će trajati od 24. do 31. maja. 2018. Slike su formata 140 x 100 cm i 100 x 70 cm i rađene su tehnikom akrilika na platnu, kao i kombinovanom tehnikom ( ugalj, pastel, tempera, kolaž, asemblaž ). Sve informacije o izložbi, autorima i tehničkim karakteristikama radova možete dobiti na telefon 061 / 403 - 2468.

Kreatopolis je osnovan 2016 godine sa misijom da širi ideju o značaju kreativnosti za lični razvoj i društvenu ravnopravnost. U Kreatopolisu se neguje individualizovan pristup polaznicima, a posebna pažnja se poklanja kako estetskoj vrednosti i samosvojnosti u korišćenju likovnih tehnika, tako i samom kreativnom procesu i uživanju u njemu. Kod dece se podstiču humanost i aktivna briga za one članove društva kojima je potrebna pomoć, kao i ekološka svest.

Zahvaljujemo se Hipnopolisu za ustupljen prostor kao i donatorima materijala koji je upotrebljen za izradu ovih prelepih dečijih radova, firmama MARIĆ i ARS

 

deca deci plakat

 

Izveštaj sa koncerta

Najzad je došao i dan koncerta koji smo s toliko nestrpljenja očekivali. Dragi naši, ne znamo da li vam možemo na pravi način dočarati svu tu pozitivnu energiju, želju da se pomogne, ljubav koja je uložena u pripremu i realizaciju celog projekta.

Sjajnim ljudima iz Voice Stars Factory koji su radili na ostvarivanju i osmišljavanju koncerta, koji su radili sa divnom decom pevačima i naravno samoj deci koja su svojim izuzetnim performansom, samu ideju podigli na najviši nivo, izražavamo svoju bezmernu zahvalnost.

Slike koje možete videti vam mogu dočarati samo mali deo atmosfere. Nadamo se da će ovakvih događaja biti još više kako bi smo mogli da pomognemo našoj deci koja se leče na onkologiji. Do sledeće ovakve prilike pošaljite SMS 7175 na 7175 i pomozite.

 

01 deca pred koncert

 

02 dusanka

 

03 kalinic i deca pevaci

 

04 vesna i deca

 

05 masa i devojcica u dugackoj haljini

 

06 kraj koncerta svi na bini

 

Putovati sporo - Živeti putujući

IVAN MLADENOVIĆ, ŠID
Putovati sporo - Živeti putujući

istok

 

ivan
Dragi naši, imamo veliko zadovoljstvo da Vam najavimo novu humanitarnu akciju koju pokreće gospodin Ivan Mladenović iz Šida, član kluba VeloArt iz Sombora. Cilj akcije je da se promoviše rad Uvek sa decom i na taj način pomogne deci koja se leče od raka na IORS, Beograd.

Gospodin Mladenović kreće na put 12.05.2018 godine koji će trajati više od 100 dana, a dužina puta je 11 000 km. Od Šida do Pekinga prolaziće kroz mnoge egzotične zemlje, susretaće zanimljive ljude drugih običaja, preći će i delom jednu od najopasnijih pustinja Gobi, zatim Sibir i najzad Kinu i Peking. Imaćemo priliku da vidimo nepoznate predele i pročitamo razmišljanja još jednog avanturiste.

Uvek sa decom ima privilegiju da su se na jednom mestu poklopila putovanja dva svetska putnika, Predraga Tripkovića na zapadnoj hemisferi i Ivana Mladenovića na dalekom istoku. Kod nas, u ovoj tački se spajaju dva načina života i razmišljanja i običaja, a mi ćemo sve to propratiti i na našoj FB stranici https://www.facebook.com/uveksadecom/

Obojici želimo sretan put i dobar drum.