Baner

Koncert povodom dvadeset godina postojanja međunarodnog dana dece obolele od raka

Udruženje”Uvek sa decom” u četvrtak, 10. Februara 2022 sa početkom u 20,00 h u Domu Vojske Srbije, Braće Jugovića 19 u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije organizuje koncert ''Muzika za snove '' povodom dvadeset godina postojanja  međunarodnog dana dece obolele od raka .

Učesnici koncerta su Umetnički ansambl ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički ‘’ pod dirigentskom palicom Katarine Božić, pevaju Anđela Niniković -sopran, Stevan Karanac -tenor i Oliver Njego-bariton.


Udruženje “Uvek sa decom“ je  član Međunarodne konfederacije udruženja roditelja dece obolele od raka i od samog početka je aktivno podržalo obeležavanje međunarodnog dana dece obolele od raka. Ovaj dan je prvi put u svetu  obeležen 15  janura“ 2002 , mi smo se priključili njegovom obeležavanju i obeležili ga koncertom “Strune za snove“. 'Koncert je održan u Sava centru  na kome su učestvovali 'Gudači Svetog Đorđa', violinista Dragan Radosavljević Loford i Julijan Rahlin i pamtomimičar Marko Stojanović.

ICCPO je odlučio da se već naredne godine 2003 ,međunarodni dan dece obolele od raka obeleđava   15 februara. Na inicijativu udruženja“Uvek sa decom“ kojoj su se priključila i druga udruženja od  2013 godine ovaj dan je  uvršten i u Kalendar javnog zdravlja Republike Srbije.
Međunarodnoi dan dece obolele od raka se obeležava sa ciljem podizanja svesti o raku kod dece i dodatne podrške naporima koji imaju za cilj obezbeđivanje adekvatne dijagnostike, lečenja i podrške porodicama.

 

e-pozivnica-koncert-2022-02-10