Baner

Međunarodni dan dece obolele od raka

Povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka
Udruženje „Uvek sa decom“
tokom februara organizuje sledeće događaje.


Udruženje „Uvek sa decom” već trideset godina obavlja plemenitu i humanu misiju za poboljšanje uslova i mogućnosti lečenja dece obolele od raka, pomažući i njihovim roditeljima da istraju na tom mukotrpnom putu ozdravljenja. Na našu inicijativu, kojoj su se priključila i druga udruženja, Međunarodni dan dece obolele od raka, koji se obeležava 15. februara , uvršten je od 2013. godine i u Kalendar javnog zdravlja Republike Srbije.

Povodom dvadeset godina obeležavanja Međunarodnog dana dece obolele od raka u mesecu februaru organizujemo sledeće događaje i prvi među njima je:
-Dana 10. februara  2022. godine u  20  časova,  U  Svečanoj sali  Doma Vojske Srbije  „Beograd”,  pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije, održaće se koncert „Muzika za snove” .
Učesnici koncerta su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom Katarine Božić, Anđela Ninković – sopran, Stevan Karanac – tenor i Oliver Njego – bariton.

Centralna manifestacija

-Centralna manifestacija održaće se 15. februara 2022 od 11-13 časova, na glavnom šetalištu ispred Centra za kulturu “Vuk Karadžić“ u Loznici pod nazivom „Nek baloni u nebo lete, nek pobednik bude dete“.

Ogranak udruženja „Uvek sa decom“-Loznica pod rukovodstvom izlečene Ivane Gligorić veoma je  aktivno  u radu  i zato smo odlučili da ove godine centralna  manifestacija bude u Loznici. U okviru programa manifestacije predviđeni su umetnički nastupi, druženje sa crtanim likovima, recitovanja kao i ponuda proizvoda koju su donirali pojedinci i kompanije i koji će biti dostupni građanima.

 

 

loznica-nek baloni u nebo lete